Ridhus och ridbanor

lydinge1 gall st

Ridhus Lydinge säteri

Som underentreprenör till VBE byggde vi ett ridhus 22 x 67 meter med isolerat tak. Topplager 0-4 natursand och sågspån. Dessutom en ridbana 30 x 60 meter. Topplager sand och klenflis. Vidare monterade vi ca 20 boxar, hagar med franska elbandet, 

Bild0454

Ridbana Jakobsbergs Säteri

Jakobsbergs gamla ridbana av paddex var i akut behov av renovering. Vi breddade och gjorde om den till en väl dränerad fibersandbana.

Helgesta, Sigtuna

Fyra av våra duktiga murare arbetade i ägarens regi, med att bygga det första (?) ridhuset i Siporex på våra breddgrader. Väggarna är 40 cm tjocka med stora välvda fönster. Det är en upplevelse att en stekhet sommardag kliva in i ett svalt och ljust ridhus!

persbo5 gall st

Persbo, Örsundsbro

Markarbeten i och runt ridhus från Borga.

Bild0748

Stall Kubberöd, Norge

Vi lägger ut fibersandunderlaget Clopf (Martin Collins) i Norge, på uppdrag åt leverantören Stall Kubberöd.

lidingoR3 gall st

Ekholmsnäs, Lidingö

Ridbana 30*40 meter med 13 cm Martin Collins fibersand på toppen. När vi kom till Ekholmsnäs låg ridbana och hagar delvis under vatten. Vi mätte och upptäckte att ridbanans höjd över havet råkade vara samma som vattnet runt Lidingö! Vi höjde hagar och bana ca 70 cm. Vattnet ligger fortfarande kvar under ridbanan vilket ger en svikt i hela ytan.

lotta1 gall st

Mikael och Lotta Schultz, Enköping

Ridhusets botten var efter 20 år inte lika rakt som det borde vara. Ett vanligt fenomen. Vi behöver oftest bara två dagar för att rätta till det. 

farligheten1

Stall Zet, Örsundsbro

700 meter galoppbana anlades mitt i vintern. Bangurun Lars Bergströms recept. Telefonstolpar användes som sarg -30 grader varje morgon. Brrr...

Bild0597

Långtora, Enköping

Har man små hästar kan en maskinhall på 15*30 meter duga som ridhus! I detta fall hade kunden islandshästar.

" class="nofancygroup">Bild0278

Tillinge, Enköping

Det viktigaste med en ridbana är att hela ytan har samma egenskaper. Hästen måste kunna lita på att underlaget "svarar" på samma sätt varje gång den sätter ner hoven. Lika tjocka lager av varje grusmaterial är därför A och O. En vanlig grävmaskin klarar inte att lägga ut materialet tillräckligt noga. En traktor eller lastmaskin är ännu sämre. Vi använder bara laserstyrda hyvlar av den anledningen. Här i Tillinge såg banan jättebra ut på ytan, men efter att ha grävt tre gropar på olika ställen konstaterade vi att det bara var att göra om allting. 

orsundsbro4 gall st2

Eka Gård, Uppsala

En gammal fin gård fick ridbana med betongsarg och ohyvlat falurött staket. Old school...!

Bild0763

Drävle gård, Fjärdhundra

Renovering av travbana.


Copyright 2014 - PLATZER AB
Senast Uppdaterad: 2014-02-01